Henrik Ibsens vei

Leveransebeskrivelse Henrik Ibsens vei

Boliger type A og C
AREALER Se plantegninger for spesifisering/måling av arealer.
Balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert).
YTTERVEGGER Plan 1 (delvis), plan 2 og plan 3 med bindingsverk i 48x148 og krysslektret på innvendig side med 48x48 isolert med 15+5cm isolasjon. Vegger kledd innvendig med et lag 13mm gips med fuktsperre plassert mellom stav og utlektring. Utvendig kledd med gipsplater, vindsperre, utlektring og 19mm kledningsbord. Utvendig kledning som stående slettkant uten profil montert kant mot kant og det benyttes ikke omrammingsbord eller hjørnebord. Bredde på kledning varieres vilkårlig mellom 3’’, 4’’, 5’’ og 6’’. På bolig nr 1-3 så benyttes det vedlikeholdsfri Visorwood kledning fra Kebony med en gylden brunfarge som gråner naturlig på sikt. Malt utførelse på kledning resterende boliger med 2 strøk fra fabrikk og 1 strøk etter montering for å dekke innfesting og endeved (farge ikke avklart pt).  
Plan 1 etg er med Leca i bakkant som lektres ut på innvendig side (unntatt sportsbod).
ETASJESKILLERE Etasjeskille mellom plan 1 og plan 2 på bolig A1-6 og C10-12 med Lecaplank. Bjelkelag mellom plan 2 og plan 3 som Ranti I-bjelker, delvis isolert og 14mm parkett (våtrom med fliser). Himlinger med lekter og 13mm standard malt gips (fuging mot tilstøtende konstruksjon). Boliger uten Lecaplank mellom plan 1 og plan 2 er med Ranti I-bjelker, delvis isolert, trinnlydplater. Underkant i 1 etg (leilighet) med lydbøyler, 2 lag 13mm standard malt gips (fuging mot tilstøtende konstruksjon).
VEGGER Lettvegger er bygget av bindingsverk med 7cm isolasjon og 13mm standard gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Våtrom med Maxit membranplater som underlag for flislegging.
TAKVERK Selvbærende stålplater som er isolert på oversiden med gjennomsnitt 32 cm isolasjon (u-verdi 0,13 jf ny TEK -07). Fallbygging mot innvendige taknedløp.
VINDUER Leveres med 2-lags super energispareglass. Generelt er høytsittende vinduer med vanskelig tilgjengelighet med selvrensende glass. Vinduer plan 2 og 3 mot øst og vest er generelt med solregulerende glass. Se vindusskjema for nærmere spesifisering. Vinduer med trekarm som er hvitmalt innvendig og utvendig fra fabrikk. Innvendige foringer som hvitmalt.
DØRER Ytterdør leveres som Gilje Andre med glass (link til produkt)malt i spesial farge. Innerdører leveres som lys grå slette lettdører med hvitmalt karm (link til produkt). Boddør som isolert tett (link til produkt). Standard blank vridere og låsekasse på alle dører.
GULV Det leveres 14mm parkett type eik standard i alle rom utenom bad og vf. Bad med fliser 10x10 cm mørk grå. Gulv bad med lokalt fall til sluk. Vf med grå fliser 45x45cm (hovedleielighet). Varmekabler i gulv som er fliselagt.
TRAPP Innvendige trapper i trevirke med hvitmalte vanger og rekkverk, massive eiketrinn i lakkert utførelse lik parkett, runde balustrer i stål og håndlist i lakkert eik (link til produsent).
Utvendige trapp til takterrasse utføres av impregnert trevirke (gjelder også trapp til sokkel bolig type C).
LISTVERK Gulv; Alle gulv (unntatt våtrom) listes med 15x45mm parkettlist av eik (link til produkt).
Vinduer og dører; Listes med gerikt 12x45mm slettkant hvit.
Himling; Listes ikke (fuges) med unntak av våtrom med fliser (hvit 15x34mm).
Alt listverk hvitmalt i NCS 0502Y/eggehvit med synlig innfesting (ferdig behandlet fra fabrikk).
MALERARBEID Alle innvendige vegger (unntatt bad) behandles med sparkling og 2 strøk maling i NCS 0502Y/eggehvit (hvit slett overflate). Fuging i overgang mellom vegg og himling.
Listverk er hvitmalt fra fabrikk (før montering) og med synlig innfesting.
Vinduer er behandlet fra fabrikk som hvit innvendig og annen farge utvendig (fargekoder utv er pt ikke avklart).
Dører er behandlet hvit fra fabrikk (hvitmalt karm).
Foringer males 2 strøk hvit (0502Y) på byggeplass.
Utvendig kledning er behandlet 2 strøk med oljedekkbeis fra fabrikk.
FLISEARBEID Legging av fliser gulv bad med 10x10cm mørk grå. Designrist til sluk. Legging av fliser på vegger bad 60x30cm hvit. Innmuring av badekar og flislegging av dette med samme fliser som gulv. Inspeksjonsluke monteres. Alu list på utvendige hjørner. Eventuell kasse for innebygd sisterne til toalett flislegges med samme fliser som gulv (10x10cm).
Maxit membranplater på vegger som underlag for flislegging.
Legging av fliser 20x20cm på gulv vaskerom med sokkelflis (på vegg mot gulv) 10x20cm.
Smøremembran på gulv og vegger våtsoner bad, samt gulv vaskerom.
Gulv i vf/gang med 45x45cm grå fliser.
Sokkelleilighet:
Legging av fliser gulv bad med 20x20cm grå og 20x20cm hvit på vegger (korresponderende fuger). Smøremembran på gulv og vegger våtsoner. Grå fliser 30x30cm på gulv vf.
SANITÆR INSTALLASJON Generelt:
Installasjon som vannskadesikkert rør-i-rør med sentral/skap i hver boenhet. Vann og avløp til vaskemaskin. 300 liters varmtvannsbereder i bod/vaskerom (hovedleilighet) og varmtvannstank i kjøkkeninnredning (sokkelleilighet).
Kjøkken:
Kjøkkenbatteri type Hansgrohe Talis S Variarc (link til produkt) med uttrekkbar tut og uttak for oppvaskmaskin (inklusiv montering av oppvaskmaskin).
Bad:
Baderomsinnredning type Foss Block Valnøtt 120cm (link til produsent) med underskap, helstøpt servant (1 vask) med speil og overskap. Innebygd sisterne med vegghengt toalett type Duravit Starck 3 (link til produkt) med softclose sete. Servantbatteri Hansgrohe Tallis2 (link til produkt). Dusjsystem som Hansgrohe Ecostat Crome 100 Showerpipe (link til produkt). Dusjvegger av buet glass 90x90cm type Ifø Space 2000 (link til produkt). Badekar Ifø Caribia 160cm (flislegges) med Hansgrohe Talis S2 badekarbatteri (link til produkt).
Vaskerom:
Gulvmontert toalett med helstøpt sokkel, utslagsvask med standard ett-greps batteri og vann/avløp vaskemaskin. Som tilvalg kan det også monteres dusjkabinett på vaskerom.
Sokkelleilighet:
Standard ett-greps batterier på alle servanter, kjøkken og dusj. Gulvmontert toalett med helstøpt sokkel. Standard dusjkabinett. 90cm baderomsinnredning med helstøpt servantplate med 1 stk vask.
ELEKTRO INSTALLASJON

Komplette elektriske installasjoner med stikkontakter, innfelte firkantige spotter (link til produkt) i krom/børstet stål i gang, soverom, bad, vf, stue og kjøkken i hovedleilighet (medtatt 50 stk over 10 stk dimmere). Spotter plan 3 mot yttertak som LED. Veggspotter (6 stk – 3 stk hver trapp) for belysning innvendige trapper i krom/børstet stål (link til produkt). Standard lysbeslag bod/vaskerom (link til produkt). Benkearmatur kjøkken led (link til produkt). Gulvvarme i baderom og vf med el termostat. Stikkontakter er doble. Røropplegg for telefon og TV inngår (uten kabel). Canal Digital legger inn Kabel TV og Internett (se egen informasjon). Varmelist under store vinduer stue mot øst 2 etg med elektronisk termostat (3 stk). Varmepanel i boligen utover dette er ikke medtatt, siden varmepumpe og varmekabler er beregnet som generell oppvarming. LED-spotter (6 stk) i utvendig himling carport/inngangsparti (link til produkt). Utelys ved balkongdører og ved ytterdør sokkel (4 stk) LED up/down lys som silver/krom (link til produkt). Utelys er tilkoblet lyssensor for felles styring. 3 stk utvendige stikkontakter plassert i carport, terrasse over inngang/carport og trapp til takterrasse.  
Sokkelleilighet:
Sokkelleilighet har standard armatur i himling soverom/bad, spottskinne x2 på stue/kjøkken (link til produkt), varmepanel på stue/soverom og egen strømmåler.

El-Partner AS er ansvarlig for el installasjon.
KJØKKEN- OG GARDEROBEINNREDNING Kjøkkeninnredningen: Leveres som Valnøtt kombinert med hvit og aluminium (leverandør ikke avklart pt). Stålhåndtak. Benkplate i mørk laminat. Oppvaskbenken med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Prøver og tegning på kjøkkeninnredning kan fremlegges hvis ønskelig. Hvitevarer på kjøkken er medtatt som integrert; Komfyr, steketopp, kjøleskap, oppvaskemaskin og microbølgeovn. Sokkelleilighet med samme type kjøkkeninnredning som hovedleilighet, men eksklusiv hvitevarer.
Garderobeskap: Garderobeskap er ikke medtatt og kan prises særskilt ved forespørsel.
VARMEPUMPE Varmepumpe luft/luft for oppvarming og kjøling til hver bolig (hovedleilighet).
Vannbåren varme i gulv kan leveres som alternativ mot pristillegg.
VENTILASJON Mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning kan leveres mot tillegg i pris. For bolig nr 5-9 så leveres det balansert ventilasjon med varmegjenvinning i hovedleilighet (ikke leilighet plan 1).
PIPE / ILDSTED Stålpipe Jøtul plan 3 på stue (link til produkt). Ildsted type Jøtul F 373 med søyle og glassplate mot gulv er inkludert i leveransen (link til produkt). Finnes mulig tilleggsutstyr med dreibar sokkel osv.
BRANNVERNEUTSTYR Til hver leilighet leveres 1 stk 6 kg pulverapparat samt 3 stk røykvarslere (1 stk til hver etasje). Pulverapparat og røykvarslere monteres av kjøper, dersom ikke annet er avtalt.
BALKONGER Bygges etter plan- og fasadetegninger. Balkong over inngang/carport med tett dekke (tekking), tremmegulv i overkant av impregnert 28x120mm og kledning i underkant lik yttervegger. Takrenne i front og tett rekkverk med kledning lik yttervegger. Balkong plan 3 (adkomst tak) av impregnerte bjelker, tett rekkverk med kledning og impregnert 28x120mm terrassebord. Glassrekkverk på takterrasse som festes på innside av gesims. Tremmegulv på takterrasse av impregnert 28x120mm. Møbler og beplanting på balkonger er ikke medtatt. Bygging av platting på terreng utenfor sokkel uten rekkverk og delvis tilpasset terreng (avviker noe fra tegninger).
RADON Det legges radonsperre i gulv 1 etg mot grunnen. Området har etter temakart i Kommuneplanens Arealdel 2007-2018 de laveste verdier mht radoninnhold og tiltak skal etter dette egentlig være unødvendig.
SPORTSBODER Bygges i sokkeletasje med enkel uisolert utførelse.
CARPORT Det bygges carport etter tegninger. Lys og stikk. Utvendig frostfri tappekran (link til produkt). Asfaltert underlag.
UTEAREAL Terreng planeres og påføres matjord som såes med plenfrø. Adkomst til eiendommen inklusiv carport med asfalt som overflate. Det leveres med postkasser (2 stk per bolig). Nummerskilt på alle boliger. 2 stk lekeplasser i feltet opparbeides. Beplanting og møbler er ikke medtatt. Eventuelle forstøtningsmurer leveres ikke. Dersom årstiden medfører at uteareal blir forsinket så vil arbeidet utføres påfølgende vår, uten at dette gir grunnlag for delvis tilbakeholdelse av kjøpesum.
ETASJEHØYDE Netto etasjehøyde i plan 3 er ca 260cm og i plan 2 ca 240cm. I plan 1 vil etasjehøyde være ca 240cm i leilighet og ca 245cm i resten av etasjen.
KVALITET PÅ LEVERANSE Utførelse etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen følger ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner og overgang mellom vegg/himling).
TEKNISK FORSKRIFT Leveranse følger TEK -97. Siste revidering (TEK -07) stiller strengere krav til isolering, U-verdi på vinduer, varmegjenvinning osv.
VELFORENING Det utarbeides standard vedtekter til velforening vedr bruk av lekeareal osv. Disse kan eventuelt endres og utvides etter kjøp av boliger når velforening er stiftet
GENERELT Ved spesielle ønsker så bes kjøper kontakte totalentreprenør, utbygger og/eller eiendomsmegler


Leveransebeskrivelse boliger type B
AREALER Se plantegninger for spesifisering/måling av arealer.
Balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert).
YTTERVEGGER Plan 1 og 2 med bindingsverk i 48x148 og utlektret med 48x48 isolert med 15+5cm isolasjon. Vegger kledd innvendig med et lag 13mm gips med fuktsperre plassert mellom stav og utlektring. Utvendig kledd med gipsplater, vindsperre, utlektring og 19mm kledningsbord.Utvendig kledning som stående slettkant uten profil montert kant mot kant og det benyttes ikke omrammingsbord eller hjørnebord.
Sokkel etg med Leca eller betong som lektres ut på innvendig side (unntatt sportsbod).
ETASJESKILLERE Bjelkelag som Ranti- eller Kertobjelker, delvis isolert, trinnlydplater (kun plan 2) og 14mm parkett (våtrom med fliser). Underkant i 1 etg (leilighet) med lydbøyler, 2 lag 13mm standard malt gips (fuging mot tilstøtende konstruksjon). Himlinger i resten av bygget med lekter og 13mm standard malt gips (fuging mot tilstøtende konstruksjon).
VEGGER Lettvegger er bygget av bindingsverk med 7cm isolasjon og 13mm standard gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Våtrom med Maxit membranplater som underlag for flislegging.
TAKVERK Selvbærende stålplater som er isolert på oversiden med gjennomsnitt 32 cm isolasjon (u-verdi 0,13 jf ny TEK -07). Fallbygging mot innvendige taknedløp.
VINDUER Leveres med 2-lags super energispareglass. Alle vinduer mot øst og sør med solregulerende glass (Natre Solar) og selvrensende glass (Natre Clean). Vinduer med trekarm som er hvitmalt innvendig og utvendig fra fabrikk. Innvendige foringer som hvitmalt.
DØRER Ytterdør leveres som Gilje Andre med glass (link til produkt) malt i spesial farge. Innerdører leveres som Swedoor Stable GW malt/finert fyllingsdør (link til produkt) med hvitmalt karm. Boddør som isolert tett (link til produkt). Børstet stål vridere og standard låsekasse på alle dører.
GULV Det leveres 14mm parkett type eik line (link tilsvarende produkt) i alle rom utenom bad og vf. Bad med fliser 10x10 cm mørk grå og 5x5cm/mosaikkfliser i dusjsone. Gulv bad med lokalt fall til sluk. Vf med grå fliser 60x60cm (hovedleielighet). Varmekabler i gulv som er fliselagt.
TRAPP Innvendige trapper med massive eiketrinn i lakkert utførelse tilnærmet lik parkett, hvitmalte vanger og rekkverk, runde balustrer i stål og håndlist i lakkert eik (link til produsent). Returrekkverk plan 3 med glass. Utvendige trapp til takterrasse utføres av impregnert trevirke (gjelder også trapp til sokkel).
LISTVERK Gulv; Alle gulv (unntatt våtrom) listes med 15x45mm parkettlist av eik (link til produkt).
Vinduer og dører; Listes med gerikt 12x45mm hvit.
Himling; Listes ikke (fuges) med unntak av våtrom med fliser (hvit 15x34mm).
Innfesting av listverk sparkles og listverk males deretter etter montering i NCS 0502Y/eggehvit.
MALERARBEID Alle innvendige vegger (unntatt bad) behandles med sparkling og 2 strøk maling i NCS 0502Y/eggehvit (hvit slett overflate). Fuging i overgang mellom vegg og himling.
Listverk (gerikt) sparkles og males etter montering.
Vinduer er behandlet fra fabrikk som hvit innvendig og annen farge utvendig (fargekoder utv er pt ikke avklart).
Dører er behandlet hvit fra fabrikk (hvitmalt karm).
Foringer males 2 strøk hvit (0502Y) på byggeplass.
Utvendig kledning er behandlet 2 strøk med oljedekkbeis fra fabrikk.
FLISEARBEID Legging av fliser gulv bad med 10x10cm mørk grå. Designrist til sluk. Legging av fliser på vegger bad 60x30cm hvit. Innmuring av badekar og flislegging av dette med samme fliser som gulv. Inspeksjonsluke monteres. Alu list på utvendige hjørner. Eventuell kasse for innebygd sisterne til toalett flislegges med samme fliser som gulv (10x10cm).
Maxit membranplater på vegger som underlag for flislegging.
Smøremembran på gulv og vegger våtsoner bad, samt gulv vaskerom. Gulv i vf/gang med 60x60cm grå fliser.
Bad i sokkelleilighet og vf med samme utførelse på flisearbeid som hovedleilighet.
SANITÆR INSTALLASJON Generelt:
Installasjon som vannskadesikkert rør-i-rør med sentral/skap i hver boenhet. Vann og avløp til vaskemaskin. 300 liters varmtvannsbereder i bod/vaskerom (hovedleilighet) og varmtvannstank i kjøkkeninnredning (sokkelleilighet).
Kjøkken:
Kjøkkenbatteri type Hansgrohe Talis S Variarc (link til produkt) med uttrekkbar tut og uttak for oppvaskmaskin (inklusiv montering av oppvaskmaskin).
Bad:
Baderomsinnredning type Foss Block Valnøtt 120cm (link til produsent) med underskap, helstøpt servant (1 vask) med speil og overskap. Innebygd sisterne med vegghengt toalett type Duravit Starck 3 (link til produkt) med softclose sete. Servantbatteri Hansgrohe Tallis2 (link til produkt). Dusjsystem som Hansgrohe Ecostat Crome 100 Showerpipe (link til produkt). Dusjvegger av buet glass 90x90cm type Ifø Space 2000 (link til produkt). Badekar Ifø Caribia 160cm (flislegges) med Hansgrohe Talis S2 badekarbatteri (link til produkt).
Vaskerom:
Gulvmontert toalett med helstøpt sokkel, utslagsvask med standard ett-greps batteri og vann/avløp vaskemaskin. Som tilvalg kan det også monteres dusjkabinett på vaskerom.
Sokkelleilighet med samme sanitær installasjon som bad hovedleilighet. 200 liters varmtvannstank på bod.
ELEKTRO INSTALLASJON Komplette elektriske installasjoner med stikkontakter, innfelte firkantige spotter (link til produkt) i krom/børstet stål i gang, soverom, bad, vf, stue og kjøkken i hovedleilighet (medtatt 70 stk over 10 stk dimmere). Spotter plan 3 mot yttertak som LED. Veggspotter (4 stk) for belysning i innvendig trapp til 2 etg i krom/børstet stål (link til produkt). Standard lysbeslag bod/vaskerom (link til produkt). Benkearmatur kjøkken led (link til produkt).  Gulvvarme i baderom og vf med el termostat. Stikkontakter er doble. Røropplegg for telefon og TV inngår (uten kabel). Canal Digital legger inn Kabel TV og Internett (se egen informasjon). Varmelist under store vinduer stue mot øst 2 etg. Varmepanel i boligen er ikke medtatt, siden varmepumpe og varmekabler er beregnet som generell oppvarming. LED-spotter (9 stk) i utvendig himling carport/inngangsparti (link til produkt). Utelys ved balkongdører og ved ytterdør sokkel (6 stk) LED up/down lys som silver/krom (link til produkt). Utelys er tilkoblet lyssensor for felles styring. 3 stk utvendige stikkontakter plassert i carport, terrasse plan 3 mot øst og trapp til takterrasse.
Sokkelleilighet:
Sokkelleilighet har spottskinne x6 på stue/kjøkken/gang/soverom/bad (link til produkt), standard armatur i himling bod, varmepanel soverom/stue/kjøkken og egen strømmåler.

KJØKKEN- OG GARDEROBEINNREDNING
Kjøkkeninnredningen: Leveres som Valnøtt kombinert med hvit og aluminium (leverandør ikke avklart pt). Stålhåndtak. Benkplate i mørk laminat. Oppvaskbenken med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Prøver og tegning på kjøkkeninnredning kan fremlegges hvis ønskelig. Hvitevarer på kjøkken er medtatt som integrert; Komfyr, steketopp, kjøleskap, oppvaskemaskin og microbølgeovn. Sokkelleilighet med samme type kjøkkeninnredning som hovedleilighet inklusiv hvitevarer.
Garderobeskap: Garderobeskap er ikke medtatt og kan prises særskilt ved forespørsel.
VARMEPUMPE Varmepumpe luft/luft for oppvarming og kjøling til hver bolig (hovedleilighet).
Vannbåren varme i gulv kan leveres som alternativ mot pristillegg.
VENTILASJON Mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning kan leveres mot tillegg i pris.
For bolig nr 14 og 15 så leveres det balansert ventilasjon med varmegjenvinning i hovedleilighet (ikke leilighet plan 1).
PIPE / ILDSTED Stålpipe Jøtul plan 3 på stue (link til produkt). Ildsted type Jøtul F 373 med søyle og glassplate mot gulv er inkludert i leveransen (link til produkt). Finnes mulig tilleggsutstyr med dreibar sokkel osv.
BRANNVERNEUTSTYR Til hver leilighet leveres 1 stk 6 kg pulverapparat samt 3 stk røykvarslere (1 stk til hver etasje). Pulverapparat og røykvarslere monteres av kjøper, dersom ikke annet er avtalt.
BALKONGER Bygges etter plan- og fasadetegninger. Glassrekkverk på terrasse plan 3 mot øst og på takterrassen. Tremmegulv på takterrassen og terrasse plan 3 mot øst av impregnert 28x120mm. Møbler og beplanting på balkonger er ikke medtatt. Bygging av platting på terreng utenfor sokkel etter tegninger (ikke rekkverk).
RADON Det legges radonsperre i gulv 1 etg mot grunnen. Området har etter temakart i Kommuneplanens Arealdel 2007-2018 de laveste verdier mht radoninnhold og tiltak skal etter dette egentlig være unødvendig.
SPORTSBODER Bygges i sokkeletasje med enkel uisolert utførelse.
CARPORT Det bygges carport etter tegninger. Lys og stikk. Utvendig frostfri tappekran (link til produkt). Asfaltert underlag.
UTEAREAL Terreng planeres og påføres matjord som såes med plenfrø. Adkomst til eiendommen inklusiv carport med asfalt som overflate. Det leveres med postkasser (2 stk per bolig). Nummerskilt på alle boliger. 2 stk lekeplasser i feltet opparbeides. Beplanting og møbler er ikke medtatt. Eventuelle forstøtningsmurer leveres ikke. Dersom årstiden medfører at uteareal blir forsinket så vil arbeidet utføres påfølgende vår, uten at dette gir grunnlag for delvis tilbakeholdelse av kjøpesum.
ETASJEHØYDE Netto etasjehøyde i plan 1 og 2 er ca 240cm, og i plan 3 ca 260cm.
KVALITET PÅ LEVERANSE Utførelse etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen følger ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner og overgang mellom vegg/himling).
TEKNISK FORSKRIFT Leveranse følger TEK -97. Siste revidering (TEK -07) stiller strengere krav til isolering, U-verdi på vinduer, varmegjenvinning osv.
VELFORENING Det utarbeides standard vedtekter til velforening vedr bruk av lekeareal osv. Disse kan eventuelt endres og utvides etter kjøp av boliger når velforening er stiftet
GENERELT Ved spesielle ønsker så bes kjøper kontakte totalentreprenør, utbygger og/eller eiendomsmegler


Utbygger: Vognmann O AS
Totalentreprenør: TotalRenovering as.

Leveransebeskrivelse tar utgangspunkt i en nøkkelferdig bolig.

Denne leveransebeskrivelsen er veiledende og avvik må påregnes.

Linker som finnes i leveransebeskrivelse (hyperkobling) til produkter kan avvike mot produkt som leveres. Link er primært lagt inn for å vise standard som leveres og ikke den endelige leverandør/produkt. Dersom særskilte produkter og/eller leverandører ønskes så må kjøpere gi beskjed om dette til ansvarlig utførende totalentreprenør TotalRenovering as.